IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> 1991 Camaro RS wiring help !
Hempel79
post Feb 23 2019, 11:45 PM
Post #1


ATGO Newbie
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 23-February 19
Member No.: 1,528



I bought a non running 91 RS 5.0 tbi with a locked up L03 ..... replaced the long block and it runs fine ..... but the alternator and starter wiring have me stumped!! The alternator puts out .03 v on the large post when running, if you jump the red wire to the post it will engage the starter. I looked at the starter wiring assuming I had put a wire where it didnít belong , but canít find anything out of the ordinary.. there is a purple wire and an orange wire on the solenoid and along with the large battery cable there is three wires on that post ....... i removed the orange wire from the solenoid and put it on the distribution block next to the battery assuming thatís where it went , and when I did that along with jumping the red wire to the alternator post nothing happened, this is where it just gets crazy!! While in that configuration I pulled the positive battery cable off with the engine running and the alternator came to life putting out 15v . Any help would be appreciated and any info as to exactly what wires go to the starter on both posts would help a ton
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BigBadLou
post Feb 25 2019, 02:51 PM
Post #2


Electrical Guru
******

Group: Administrators
Posts: 8,809
Joined: 3-November 04
From: North Austin
Member No.: 7

Tech Writer Lending a Hand Donations award


Welcome to ATGO.
Which part of town are you hailing from?
If you're not far, I could come look at it in person.


--------------------
"People suck, life blows, now that's what I call equilibrium!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2019 - 08:59 AM